Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a testat o rachetă cu câteva minute înainte de trecerea unui avion de pasageri chinez

Coreea de Nord a testat o rachetă cu câteva minute înainte de trecerea unui avion de pasageri chinez

Coreea de Nord a testat o rachetă cu câteva minute înainte de trecerea unui avion de pasageri chinez
06 Mar 2014   •   18:42

Un avion de pasageri chinez care avea la bord 220 de persoane a trecut prin zona prin care cu câteva minute în urmă fusese lansată o rachetă nord-coreeană cu rază scurtă de acţiune, anunţă Guvernul sud-coreean, citat de CNN.
   
Regimul stalinist de la Phenian a testat marţi două rachete cu rază scurtă de acţiune, în nord-estul ţării, în zona Mării Japoniei.
   
Una dintre rachete a fost lansată marţi la ora locală 16.17, fără niciun fel de avertisment.

După doar 7 minute, un avion al companiei China Southern Airlines a trecut prin zona unde fusese lansată racheta. Aeronava decolase de pe Aeroportul Narita din Japonia şi a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Shenyang din China. La bordul avionului se aflau 220 de pasageri şi membri ai echipajului.
   
"A fost o situaţie foarte periculoasă. Acţiunile provocatoare ale Coreei de Nord încalcă reglementările internaţionale privind navigaţia şi zborurile şi reprezintă o ameninţare gravă pentru siguranţa civililor", a declarat Kim Min-Seok, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării.
   

×
Subiecte în articol: avion de pasageri Coreea de Nord
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close