Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a transferat încă două rachete pe coasta de est

Coreea de Nord a transferat încă două rachete pe coasta de est

Coreea de Nord a transferat încă două rachete pe coasta de est
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Apr 2013   •   11:30
Coreea de Nord a transferat încă două rachete pe coasta de est, un semnal Phenianul ar pregăti un nou test balistic, pe fondul tensiunilor, informează agenţia sud-coreeană Yonhap, citată de publicaţia australiană Sydney Morning Herald şi Mediafax.
 
Analiştii se aşteptau ca regimul de la Phenian să efectueze un test balistic pe 15 aprilie, într-o demonstraţie de forţă cu ocazia ceremoniilor pentru marcarea a 101 ani de la naşterea fondatorului ţării, Kim Il-sung. Probabil pe fondul ameninţărilor americane, testul balistic nu s-a concretizat.
 
Însă surse sud-coreene, citate de publicaţia Sydney Morning Herald, afirmă că armata nord-coreeană a transferat zilele trecute încă două sisteme de lansare a rachetelor Scud în provincia Hamgyong, situată în nord-vestul ţării.
 
Anterior, Coreea de Nord transferase şapte lansatoare de rachetă pe litoralul Mării de Est (Marea Japoniei). Însă Statele Unite au avertizat că un nou test balistic ar fi "o gravă eroare" comisă de Phenian.
 
Potrivit experţilor, deşi testul balistic nu s-a materalizat pe 15 aprilie, acesta ar putea avea loc totuşi pe 25 aprilie, când nord-coreenii marchează crearea armatei ţării. Cu această ocazie, Coreea de Nord ar putea testa o rachetă cu rază scurtă de acţiune (Scud), cu rază medie (Musudan) sau cu rază lungă de acţiune (Rodong).
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close