Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă că va utiliza plutoniul în scopuri militare

Coreea de Nord ameninţă că va utiliza plutoniul în scopuri militare

Coreea de Nord ameninţă că va utiliza plutoniul în scopuri militare
Sursa foto: Coreea de Nord
13 Iun 2009   •   13:17

Coreea de Nord a anunţat că intenţionează să utilizeze plutoniu în scopuri militare şi va îmbogăţi uraniu. Declaraţia a fost făcută de un purtător de cuvânt al Ministerului de Afacerilor Externe nord-coreean, care a precizat că ţara sa îşi va continua programul nuclear în scopul de a se proteja de ?politica ostilă? a Statelor Unite.

Anunţul a fost făcut la numai câteva ore după ce Consiliul de Securitate al ONU a decis să înăsprească sancţiunile împotriva Coreei de Nord, ca urmare a testului nuclear efectuat de aceasta pe data de 25 mai. În replică, demnitarul nord-coreean a anunţat că ţara sa ?va lua poziţie din punct de vedere armat dacă Statele Unite şi aliaţii său încearcă izolarea noastră (a Coreei de Nord n.r.)?

În rezoluţia adoptată vineri de Consiliul de Securitate al ONU este prevăzută o extindere a embargoului împus Coreei de Nord în privinţa armelor, dar şi punerea în aplicare a unui sistem de verificare a încărcăturilor de orice tip (terestre, maritime şi aeriene) care provin sau au ca destinaţie Coreea de Nord.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close