Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă să atace Sudul din cauza unui pom de Crăciun

Coreea de Nord ameninţă să atace Sudul din cauza unui pom de Crăciun

Coreea de Nord ameninţă să atace Sudul din cauza unui pom de Crăciun
22 Dec 2010   •   11:16

Coreea de Sud a avertizat ţara vecină de la nord să nu atace uriaşul pom artificial de Crăciun care a fost împodobit în apropiere de zona demilitarizată dintre cele două ţări. Armata nord-coreeană se pare însă că se pregăteşte să doboare respectivul pom de la graniţă, pe care îl vede ca o provocare faţă de ateismul poporului din nord, scrie The Daily Telegraph.

Guvernatorul provinciei Gyeonggi-do, Kim Moon-soo, a avertizat însă că deschiderea focului asupra pomului va fi adevăratul act provocator. Ministrul Apărării de la Seul, Kim Kwan-jin, a fost mai dur: "Vom răspunde decisiv pentru a elimina sursa oricărei tentative agresive asupra pomului".

Înalt de 30 de metri, pomul de crăciun are o cruce în vârf şi a fost decorat cu 100.000 de becuri luminoase. Coreea de Nord, o ţară unde penele de curent sunt dese şi centralele generează o fracţiune din puterea electrică a Sudului, a refuzat să creadă că scopul pomului este unul religios şi nu politic, spunând că acesta este un război psihologic.


×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close