Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă SUA cu un "atac inimaginabil". Ce l-a scos din minți pe Kim Jong-Un

Coreea de Nord ameninţă SUA cu un "atac inimaginabil". Ce l-a scos din minți pe Kim Jong-Un

Coreea de Nord ameninţă SUA cu un "atac inimaginabil". Ce l-a scos din minți pe Kim Jong-Un
19 Oct 2017   •   08:00

Regimul nord-coreean a condamnat joi cu duritate manevrele navale comune SUA-Coreea de Sud din această săptămână şi a ameninţat că va răspunde lansând un "atac inimaginabil", transmite EFE.

Comitetul de Urgenţă Contra Exerciţiilor de Război Nuclear, organism al Phenianului, a criticat mobilizarea de către Washington în jurul peninsulei a unor active strategice nucleare, relevă o informaţie difuzată de agenţia nord-coreeană de stat KCNA.

Pentagonul a desfăşurat portavionul cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan şi două distrugătoare, între alte nave, pentru aceste manevre ce se vor încheia pe 20 octombrie.

"Statele Unite şi-au pierdut raţiunea punând sub nasul nostru obiective pe care noi le-am stabilit ca primare. Ar trebui să se aştepte la un atac inimaginabil", arată textul citat.

Comitetul nord-coreean adaugă că Washingtonul a desfăşurat de asemenea submarinul nuclear USS Michigan, a cărui participare nu au fost confirmată oficial.

"Aceasta demonstrează că SUA şi marionetele lor (cu referinţă la Coreea de Sud) se pregătesc pentru un "atac preventiv" la adresa Coreei de Nord", consideră comitetul menţionat.

Războiul verbal între Phenian şi Washington a atins punctul culminant în timpul Adunării Generale a ONU, în care preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat cu distrugerea Coreei de Nord, iar aceasta a răspuns cu avertismentul că va realiza un test nuclear în Pacific.

EFE mai notează că tensiunea dintre cele două state a ajuns la niveluri nemaiîntâlnite de la războiul coreean (1950-1953).

SUA şi Coreea de Sud au început luni manevre navale comune în Marea Japoniei şi în Marea Galbenă, în contextul creşterii tensiunilor între Washington şi Phenian, a anunţat dpa.

Aproximativ 40 de nave militare, printre care portavionul USS Ronald Reagan şi două distrugătoare americane, iau parte la exerciţiile care vor dura cinci zile, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean. Cele două ţări desfăşoară periodic exerciţii aeriene, navale şi terestre comune, în timp ce Coreea de Nord acuză Washingtonul că foloseşte aceste aplicaţii militare pentru a pregăti un atac asupra sa.

Tensiunile în regiunea Peninsulei Coreene au sporit în ultimele luni, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un fiind protagoniştii unui adevărat război al declaraţiilor, marcat de ameninţări reciproce extrem de dure.

Totuşi, duminică secretarul de stat american Rex Tillerson a susţinut că liderul de la Casa Albă este favorabil unei soluţionări diplomatice a disputei legate de programul nuclear nord-coreean. ''Acele eforturi diplomatice vor continua până la căderea primei bombe'', a declarat Tillerson pentru postul de televiziune CNN.

Phenianul a realizat în ultimele 12 luni numeroase teste cu rachete balistice şi două teste nucleare, încălcând rezoluţiile ONU. În urma celui mai recent test nuclear, desfăşurat în luna septembrie, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a extins sancţiunile impuse Coreei de Nord de către comunitatea internaţională.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord SUA Kim Jong Un
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close