Antena 3 Externe Coreea de Nord anunţă că un atac nuclear asupra SUA e “inevitabil”

Coreea de Nord anunţă că un atac nuclear asupra SUA e “inevitabil”

24 Sep 2017   •   10:04
Coreea de Nord anunţă că un atac nuclear asupra SUA e “inevitabil”
Sursa foto: foto: Agerpres/ Pixabay.com

Şeful diplomaţiei nord-coreene, Ri Yong Ho, a denunţat vehement sâmbătă la ONU afirmaţiile făcute în cursul săptămânii de Donald Trump la adresa ţării sale, vorbind despre preşedintele american ca de o "persoană dementă", "megaloman" şi un "rege mincinos", relatează AFP.

Liderul administraţiei de la Washington, considerat, de asemenea, un "gangster", a "murdărit această incintă cu cuvinte violente şi necugetate" şi reprezintă astăzi "una din cele mai mari ameninţări pentru pace", a adăugat ministrul de la tribuna Adunării Generale a ONU. El a subliniat că mai multe dintre calificativele enumerate sunt folosite chiar de poporul american la adresa conducătorului său.

Coreea de Nord a afirmat că atacarea cu rachete a teritoriului SUA e inevitabilă, în contextul în care sâmbătă bombardiere americane au survolat apele din largul coastei de est nord-coreene.

Marţi, Donald Trump a ameninţat "să distrugă complet" Coreea de Nord dacă aceasta va ataca Statele Unite sau aliaţii lor şi escalada verbală a continuat de atunci între el şi Kim Jong-Un. Vineri, preşedintele american a afirmat că omologul său nord-coreean este "nebun", avertizând că va fi pus la încercare "ca niciodată până acum".

Purtând pe sacou o insignă roşie reprezentând o fotografie a liderilor nord-coreeni, şeful diplomaţiei de la Phenian a arătat de mai multe ori în jos cu degetul pentru a-şi susţine afirmaţiile, ascultate sau notate în special de delegaţiile americană, rusă şi chineză.

De asemenea, el a denunţat multiplele rezoluţii adoptate de Consiliul de Securitate împotriva ţării sale şi care îi interzic programele de înarmare nucleară şi balistică şi îi impun sancţiuni economice tot mai severe.

Carta Naţiunilor Unite recunoaşte "dreptul la autoapărare al fiecărui stat", a mai declarat Ri Yong Ho.

Discursul oficial al ministrului nord-coreean de externe a intervenit la câteva ore după zborul unor bombardiere americane în apropierea coastelor Coreii de Nord care a urmărit să transmită un "mesaj clar" Phenianului, potrivit Pentagonului.

"În extremitatea nordică a zonei demilitarizate, un avion american sau un bombardier a survolat în largul coastelor nord-coreene, în secolul 21, subliniind cât de serios luăm în considerare comportamentul periculos al Coreii de Nord', a explicat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close