Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ar putea ataca preventiv SUA

Coreea de Nord ar putea ataca preventiv SUA

Coreea de Nord ar putea ataca preventiv SUA
Sursa foto: coreea de nord
17 Iun 2009   •   09:36

Coreea de Nord a avertizat că va lansa un atac preventiv contra Statelor Unite. Pak Jae Gyong, viceministru al Forţelor armate, a făcut declaraţiile la un miting ce a atras 10.000 de oameni pentru a denunţa rezoluţia Consiliului de Securitate, arată agenţia oficială de presă KCNA .

?În actuala situaţie, în care armata populară coreeană este practic în război cu imperialiştii americani, iar acordul de armistiţiu şi-a pierdut forţa legală, armata îşi va exercita dreptul de a ataca preventiv pentru a răspunde celei mai mici provocări a duşmanilor?, declara Pak .
El a ameninţat să dea lovituri "părţilor vitale ale SUA" şi să ?şteargă toate trupele imperialiste agresoare indiferent unde se află în lume."

În acelaşi timp, Kim Ki Nam, secretar al Comitetului central al Partidului Muncitorilor din Coreea declara la demonstraţie că rezoluţia ONU este "altă provocare gravă."

?Aceasta este, în esenţă, o ofensivă de presiune ciudată lansată de imperialiştii americani pentru a dezarma Coreea, a-i sugruma economia şi să îi submineze ideologia şi sisemul," crede Kim .
Acesta a avertizat că ţara sa va răspunde cu ?lovituri mortale? la orice încercare de blocadă.
Consiliul de Securitate al ONU a aprobat în unanimitate, vineri, sancţiuni mai dure contra Coreii, ca răspuns la testele sale nucleare din mai.
Rezoluţia interzice exportul de armament din Coreea şi importul majorităţii armelor. Autorizează statele ONU să inspecteze transporturile maritimi, terestre sau aeriene ale Phenianului şi să confişte şi să distrugă orice marfă care încalcă rezoluţia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close