Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ar putea lansa sâmbătă o rachetă cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord ar putea lansa sâmbătă o rachetă cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord ar putea lansa sâmbătă o rachetă cu rază lungă de acţiune
Sursa foto: Lee Myung-bak
03 Apr 2009   •   18:05

Coreea de Nord îşi va lansa aproape sigur racheta sâmbătă, consideră preşedintele sud-corean Lee Myung-bak. El a subliniat că lansarea Phenianului depinde numai de condiţiile meteorologice şi a adăugat că răspunsul ţării sale la această acţiune va fi unul ?puternic şi sever?. De asemenea, Myung-bak a declarat că starea de sănătate a liderului nord-corean, Kim Jong-Il, despre care s-a speculat că ar fi suferit un atac cerebral anul trecut, pare să se fi îmbunătăţit şi că acesta deţine în continuare puterea.

Coreea de Nord a anunţat că va plasa pe orbită, între 4 şi 8 aprilie, un "satelit de telecomunicaţii" care va survola zona de nord a arhipelagului japonez. Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia se tem însă că este vorba despre un test al unei rachete balistice cu rază lungă de acţiune.

Eventuala lansare a rachetei ar putea tensiona şi mai tare situaţia în Asia. După anunţul făcut de Phenian, Japonia a ameninţat că ar putea distruge racheta lansată de Coreea de Nord. În replică, Coreea de Nord a anunţat că un eventual atac va fi considerat act de război.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close