Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord consideră noile sancțiuni impuse de ONU drept un „act de război”

Coreea de Nord consideră noile sancțiuni impuse de ONU drept un „act de război”

Coreea de Nord consideră noile sancțiuni impuse de ONU drept un „act de război”
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
25 Dec 2017   •   10:55

Coreea de Nord a calificat duminică drept "un act de război" noile sancţiuni votate vineri de Consiliul de Securitate al ONU împotriva programelor sale nuclear şi balistic, transmite AFP.

"Respingem în totalitate ultimele sancţiuni ale ONU (...) ca o atingere violentă adusă suveranităţii republicii noastre şi un act de război care distruge pacea şi stabilitatea în peninsula coreeană şi în regiune", a declarat ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe, într-un comunicat difuzat de KCNA, agenţia oficială de presă a Phenianului.

"Statele Unite, complet îngrozite de realizarea noastră istorică de a finaliza forţa nucleară a statului, acţionează din ce în ce mai isteric pentru a impune cele mai dure sancţiuni întâlnite vreodată şi presiune asupra ţării noastre", arată ministerul de Externe de la Phenian, citat de agenţia EFE.

Comunicatul adaugă că, dacă Statele Unite doresc să trăiască în pace, vor trebui "să abandoneze politica lor ostilă faţă de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al ţării - n.red.) şi să înveţe să coexiste cu o ţară care deţine arme nucleare".

Regimul condus de Kim Jong-Un avertizează de asemenea că va continua să-şi consolideze capacitatea nucleară de descurajare şi autoapărare, cu scopul de a eradica fundamental ameninţările nucleare ale Statelor Unite, şantajul şi acţiunile ostile, stabilind un echilibru practic de forţe cu SUA", relevă şi Reuters.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un sanctiuni
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close