Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord continuă provocările. Phenianul a oprit "telefonul roşu" cu Seul şi a denunţat armistiţiul din 1953

Coreea de Nord continuă provocările. Phenianul a oprit "telefonul roşu" cu Seul şi a denunţat armistiţiul din 1953

Coreea de Nord continuă provocările. Phenianul a oprit "telefonul roşu" cu Seul şi a denunţat armistiţiul din 1953
de N.B.    |    12 Mar 2013   •   17:03

Coreea de Nord a închis linia telefonică directă pe care o avea cu Sudul şi a denunţat armistiţiul din 1953, care a pus capăt războiului din peninsula coreeană, relatează Wall Street Journal.

Acţiunea Phenianului vine după ce Statele Unite şi Coreea de Sud au desfăşurat exerciţii militare comune în timpul zilei de luni. Washingtonul a impus o nouă serie de sancţiuni Coreei de Nord.

Naţiunile Unite au afirmat luni că armistiţiul din 1953 care a pus capăt războiului Coreei rămâne în vigoare în pofida deciziei Phenianului de a îl denunţa.

"Acordul de armistiţiu este încă valabil şi în vigoare", a subliniat purtătorul de cuvânt al ONU Martin Nesirky. "Termenii armistiţiului nu permit ca o parte sau alta să se elibereze în mod unilateral".
   
Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a apreciat că acest document este "esenţial" şi a solicitat Coreei de Nord să "continue să respecte termenii aşa cum au fost aprobaţi de Adunarea generală a ONU", a adăugat el.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close