Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord continuă sfidarea: Au fost lansate două noi rachete cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord continuă sfidarea: Au fost lansate două noi rachete cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord continuă sfidarea: Au fost lansate două noi rachete cu rază scurtă de acţiune
Sursa foto: Rachete
26 Mai 2009   •   11:34

Coreea de Nord a mai lansat, marţi dimineaţă, două rachete cu rază scurtă de acţiune. Acţiunea Phenianului vine la o zi după un test nuclear care a determinat indignarea comunităţii internaţionale. Testul nuclear a fost condamnat de Consiliul de Securitate al ONU, care ar putea impune noi sancţiuni regimului de la Phenian.

Marile puteri din întreaga lume au condamnat sever testul nuclear nord-coreean de luni dimineaţa.

"Acţiunile Coreei de Nord pun în pericol popoarele Asiei de Nord-Est. Ele sunt o încălcare flagrantă a legilor internaţionale şi contravin propriilor angajamente anterioare ale Coreei de Nord. Acum, S.U.A. şi comunitatea internaţională trebuie să reacţioneze", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.

Regimul lui Kim Jong Il nu pare să se fi lăsat impresionat de reacţiile internaţionale. Potrivit presei sud-coreene, armata Nordului n-a ezitat să lanseze rachete către avioanele americane de spionaj care survolau zona unde s-a desfăşurat testul nuclear.

Întrunit, noaptea trecută, în reuniune de urgenţă, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat, unanim, testul nuclear nord-coreean. Nici Rusia sau China, în general mai apropiate de regimul de la Phenian, nu şi-au ascuns dezaprobarea.

Mai mulţi diplomaţi occidentali au precizat că ar dori ca rezoluţia să impună noi sancţiuni Coreei de Nord, pe lângă cele deja în vigoare. Potrivit unor surse diplomatice, Phenianul ar fi înştiinţat China că pregăteşte încă un test nuclear.

Antena 3

×
Subiecte în articol: rachete teste Coreea de Nord
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close