Antena 3 CNN Externe Din cauza foametei, oamenii din Coreea de Nord sunt încurajați să mănânce lebede negre

Din cauza foametei, oamenii din Coreea de Nord sunt încurajați să mănânce lebede negre

În Coreea de Nord, situația este disperată: de la printarea de cupoane pentru înlocuirea banilor numerar până la creșterea lebedelor negre pentru a fi mâncate. Țara face eforturi să facă față problemelor economice și pneuriei de alimente, pe măsură ce blocajele de la frontieră continuă.

Din cauza foametei, oamenii din Coreea de Nord sunt încurajați să mănânce lebede negre
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    29 Oct 2021   •   16:11

Odată cu sfârșitul recoltei, observatorii internaționali spun că situația alimentară și economică a Coreei de Nord este periculoasă și că există semne că statul mărește schimbul de mărfuri și primește transporturi mai mari de ajutor umanitar prin China.

Agenția de informații din Coreea de Sud a declarat, în cadrul unei audieri parlamentare cu ușile închise, joi, că liderul nord-coreean Kim Jong Un a emis ordine pentru securizarea fiecărui grăunte de orez și mobilizarea tuturor forțelor pentru agricultură, potrivit parlamentarilor participanți la informare.

Totuși, agenția de spionaj a evaluat că această recoltă ar putea fi mai bună decât cea de anul trecut din cauza vremii mai însorite și a spus că Coreea de Nord ia măsuri pentru a-și redeschide granița cu China și Rusia în următoarele luni, au declarat parlamentarii reporterilor.

Coreea de Nord a suferit de multă vreme din cauza insecurității alimentare, observatorii spunând că gestionarea defectuoasă a economiei este exacerbată de sancțiunile internaționale privind armele sale nucleare, dezastrele naturale și acum pandemia de COVID-19, care a determinat blocări fără precedent la frontieră.

O situație alimentară ”tensionată”

Kim Jong Un a recunoscut o situație alimentară „tensionată” și și-a cerut scuze pentru sacrificiile pe care le-au făcut cetățenii pentru a preveni un focar de coronavirus.

Dar el a mai spus că economia s-a îmbunătățit în acest an, iar Coreea de Nord a negat un raport al anchetatorilor ONU în această lună care spunea că mii dintre cei mai vulnerabili oameni ai săi riscă să moară de foame.

Coreea de Nord nu a raportat oficial niciun caz de coronavirus. Agențiile ONU au declarat că Coreea de Nord a început recent să permită transporturi de ajutor, iar cifrele publicate de China arată o creștere lentă a comerțului.

Cupoane de bani în valoare de 1 dolar

Potrivit diverselor instituții de mass-media care citează surse neidentificate din Coreea de Nord, banca centrală a tipărit cupoane de bani în valoare de aproape 1 dolar din cauza unei penurii de bancnote de woni nord-coreeni.

Rimjin-gang, un site japonez, operat de dezertori nord-coreeni, a raportat că aceste cupoane circulă cel puțin din august, parțial din cauză că hârtia și cerneala folosită pentru moneda oficială nu mai venea din China.

O lipsă ar bacnotelor ar putea fi, de asemenea, exacerbată de o represiune guvernamentală asupra utilizării valutei străine, în special a dolarului american și a renminbii chinezești, care fuseseră utilizate pe scară largă înainte, spune publicația NK News din Seul, care a notat că a coroborat relatările.

Reuters nu a putut confirma în mod independent utilizarea cupoanelor.

”Carnea de lebădă neagră este delicioasă”

Săptămâna aceasta, presa de stat nord-coreeană a promovat consumul de carne de lebădă neagră ca o sursă de hrană valoroasă și a afirmat că noua metodă de creștere a animalului la nivel industrial ar ajuta la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

„Carnea de lebădă neagră este delicioasă și are valoare medicinală”, a declarat luni ziarul partidului de guvernământ Rodong Sinmun.

Cercetările privind creșterea păsărilor ornamentale pentru hrană au început în anul 2019, iar autoritățile au spus școlilor, fabricilor și întreprinderilor să cultive hrană și să crească pești și alte animale pentru a spori autosuficiența, a raportat NK News.

„Soluția este menită să se adreseze atât eșecului agriculturii la scară largă de a oferi stocuri adecvate de mâncare pentru întreg statul și restricțiilor recente anti-Covid impuse de guvern, care au blocat în mare parte mâncarea și alte importuri de la începutul anului 2020”, scrie Colin Zwirko, corespondent NK News.

La începutul săptămânii, Coreea de Nord și-a avertizat cetățenii că trebuie să mănânce mai puține alimente până când țara își redeschide granița cu China în 2025. 

În ciuda greutăților actuale cu care se confruntă poporul nord-coreean, liderul lor, Kim Jong Un, a continuat să promoveze ideea de încredere în sine în acest an.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close