Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord l-a ELIBERAT pe americanul arestat în octombrie

Coreea de Nord l-a ELIBERAT pe americanul arestat în octombrie

Coreea de Nord l-a ELIBERAT pe americanul arestat în octombrie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Dec 2013   •   10:38
Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că l-a expulzat pe americanul Merrill Newman, în vârstă de 85 de ani, arestat la sfârşitul lui octombrie şi acuzat de infracţiuni comise în războiul intercoreean, relatează AFP, conform Mediafax.
Merrill Newman, originar din statul american California, a fost expulzat "din motive umanitare", a anunţat agenţia oficială KCNA. 
Newman participa la o excursie organizată în Coreea de Nord, fiind arestat pe 26 octombrie, pe aeroportul din Phenian.
Anterior, agenţia KCNA a precizat că bătrânul este acuzat de comiterea unor delicte atât în calitatea de turist, cât şi în timpul participării la războiul dintre cele două Corei, care a avut loc în perioada 1950-1953.
"În războiul din Coreea, am comis numeroase infracţiuni, care nu pot fi şterse, împotriva Coreei de Nord şi a poporului coreean", mărturiseşte veteranul american într-o declaraţie prezentată de agenţia KCNA.
Secretarul de Stat american John Kerry a îndemnat Coreea de Nord să-l elibereze pe fostul combtant american.
Fără să îl numească pe Merrill Newman, şeful diplomaţiei americane a declarat pentru postul MSNBC că încarcerarea acestuia face parte dintre "opţiunile necugetate ale Coreei de Nord".
Autorităţile nord-coreene deţin încă un american, Kenneth Bae, în vârstă de 45 de ani. El a fost arestat în noiembrie 2012 şi condamnat la 15 ani de muncă forţată pentru că este, potrivit Phenianului, un evanghelist care a introdus fraudulos în ţară material vizând să destabilizeze regimul.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close