x close

Coreea de Nord nu mai acceptă amenințările SUA . Ce avertizări a transmis liderul de la Phenian

02 Feb 2018   •   18:35
Coreea de Nord nu mai acceptă amenințările SUA . Ce avertizări a transmis liderul de la Phenian

Ministrul de Externe al Coreei de Nord a avertizat, vineri, că în cazul în care Statele Unite vor relua exerciţiile militare din regiune după Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang, atunci phenianul va reacţiona.

”Ori de câte ori au avut loc astfel de exerciţii militare, pacea şi securitatea din Peninsula Coreea au fost grav ameninţate, iar neîncrederea şi confruntarea dintre cele două Corei au ajuns la apogeu”, se arată într-o scrisoare transmisă către ONU de către ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho.

Oficialul nord-coreean a declarat că Phenianul va depune ”toate eforturile pentru a îmbunătăţi relaţiile inter-coreene pe viitor”, însă a avertizat că ţara sa nu va privi nepăsătoare în cazul în care vor avea loc acte ameninţătoare.

Declaraţiile ministrului de Externe de la Phenian au fost făcute în contextul în care, în urmă cu o lună, SUA şi Coreea de Sud au anunţat că vor amâna exerciţiile militare comune anuale până după Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, care vor începe săptămâna viitoare.

Sursă: Mediafax
Parteneri
Parteneri
sati