Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord. Paradă militară grandioasă la împlinirea a 65 de ani de la înfiinţarea partidului comunist (VIDEO)

Coreea de Nord. Paradă militară grandioasă la împlinirea a 65 de ani de la înfiinţarea partidului comunist (VIDEO)

Coreea de Nord. Paradă militară grandioasă la împlinirea a 65 de ani de la înfiinţarea partidului comunist (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Oct 2010   •   15:50

Paradă militară grandioasă în Coreea de Nord, la 65 de ani de la înfiinţarea partidului comunist. La eveniment a participat şi Kim Jong-Un, fiul actualului lider, Kim Jong-Il şi considerat succesorul acestuia. 

Peste 20.000 de militari şi mii de civili au participat la parada de la Phenian. Statul comunist şi-a etalat şi cu această ocazie arsenalul militar.

În aplauzele frenetice ale mulţimii, la paradă şi-a făcut apariţia şi Kim Jong-Un, fiul actualului lider Kim Jong-Il.

Kim Jong-Un este considerat omul care va prelua puterea în Coreea de Nord. Asta după ce, în urmă cu două săptămâni, Kim Jong-Il, acum în vârstă de 68 de ani, l-a promovat brusc pe fiul său la rangul de general de patru stele şi i-a încredinţat două funcţii cruciale în Partidul Muncitorilor din Coreea.

Cu o zi înainte, tatăl şi fiul au apărut pentru prima dată împreună la jocurile colective "Arirang", pe un stadion din Phenian. Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea oficială, prezenţa celor doi a declanşat aplauzele a zeci de mii de nord-coreeani care au vărsat chiar lacrimi de emoţie.

Agenţiile chineze au anunţat că la ceremoniile din Coreea de Nord a participat şi o delegaţie chineză, condusă de un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Comunist de la Beijing.



Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close