Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord pregăteşte un nou TEST NUCLEAR. Cum încearcă Phenianul să împiedice supravegherea din satelit

Coreea de Nord pregăteşte un nou TEST NUCLEAR. Cum încearcă Phenianul să împiedice supravegherea din satelit

Coreea de Nord pregăteşte un nou TEST NUCLEAR. Cum încearcă Phenianul să împiedice supravegherea din satelit
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
01 Feb 2013   •   09:12
Autorităţile din Coreea de Nord au camuflat intrarea unui tunel subteran, în încercarea de a împiedica supravegherea prin satelit din partea puterilor străine are încearcă să ghicească calendarul viitorului test nuclear anunţat de Phenian, relatează AFP.

"Analize (ale unor imagini captate prin satelit) arată că un camuflaj, care are aspectul unui acoperiş, a fost plasat la intrarea în tunel", a anunţat, sub protecţia anonimatului, un oficial de rang înalt din cadrul Guvernului de la Seul.

"Acest gest pare menit să împiedice ca pregătirile în vederea efectuării unui test nuclear - aproape încheiate - să fie urmărite din exterior", a adăugat oficialul citat.

Informaţia secretă care pune în pericol pacea mondială. CHINA, factor decisiv în această decizie bombă

Instalaţia de la Punggye-ri, în nord-estul ţării, include un tunel subteran în care s-au desfăşurat cele două teste nucleare anterioare, în 2006 şi 2009. Locul este supravegheat aerian de către Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia, care încearcă să afle cât de avansate sunt pregătirile.

Săptămâna trexută, oficialii nord-coreeni au anunţat că vor să procedeze, la o dată nedeterminată, la un nou test nuclear, în semn de sfidare faţă de Statele Unite, inamicul său recunoscut, şi ca răspuns la sancţiunile ONU adoptate cu puţin timp înainte.

Pe 12 decembrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune, încălcând sancţiunile ONU.

















×
Subiecte în articol: Coreea de Nord phenian test nuclear
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close