Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a testat o nouă rachetă cu rază lungă

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă cu rază lungă

Coreea de Nord a încheiat cu succes testele unei noi rachete cu rază lungă, probabil prima rachetă cu potențial nuclear al țării, din perspectiva analiștilor.

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă cu rază lungă
Sursa foto: Twitter/guyelster
de Alexandra Ionescu    |    13 Sep 2021   •   09:03

Tirurile de sâmbătă şi duminică au avut loc în prezenţa unor înalţi oficiali nord-coreeni, care afirmă că testele au fost efectuate succes.

Experții au testat funcționarea forței motorului rachetei la sol, au efectuat teste de zbor, au verificat sistemul de control și multe altele.

Noile rachete de croazieră au atins ținte la o distanță de o mie și jumătate de kilometri.

Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice, dar cu toate acestea, Coreea de Nord a testat, în ultimii ani, mai multe rachete balistice, și a făcut teste nucleare.

La câteva ore după ce Coreea de Nord a anunțat testele, care ar fi fost efectuate în weekend, Pentagonul a spus că este „la curent cu rapoartele despre lansarea de rachete de croazieră de către Coreea de Nord”, și că acest test reprezintă o ”amenințare” pentru vecinii săi.

Testul rachetei de croazieră oferă „semnificaţia strategică a deţinerii unui alt mijloc de descurajare eficient pentru garantarea mai sigură a securităţii statului nostru şi limitarea manevrelor militare ale forţelor ostile”, a spus presa de stat.

În ultimii ani, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare și a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA.

 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord rachete test
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close