Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord și-a lansat rachetele din tren. Imagini cu testul balistic la care Sudul a răspuns cu o rachetă lansată de pe submarin

Coreea de Nord și-a lansat rachetele din tren. Imagini cu testul balistic la care Sudul a răspuns cu o rachetă lansată de pe submarin

Coreea de Nord și-a dezvăluit sistemul de lansare a rachetelor balistice de pe calea ferată, relatează BBC.

Coreea de Nord și-a lansat rachetele din tren. Imagini cu testul balistic la care Sudul a răspuns cu o rachetă lansată de pe submarin
de Adrian Iclozan    |    16 Sep 2021   •   23:57

Într-un clip video difuzat de mass-media de la Phenian, sunt prezentate imagini despre care propaganda regimului afirmă că înfățișează ultimul test balistic.

Clipul începe chiar cu lansarea rachetei de pe un sistem instalat într-un vagon al cărui acoperiș este rabatat.

Momentul inițierii motorului-rachetă și primele secunde ale lansării sunt filmate din mai multe unghiuri, inclusiv de la înălțime.

Secvența nu respectă cronologia firească: imagini cu lansarea sunt alternate cu un cadru în care se văd persoane în apropierea garniturii feroviare.

Sunt trei elemente care compun garnitura: două vagoane și o locomotivă. Unul dintre vagoane, ultimul, este cel unde se vede în acțiune rampa care basculează racheta în poziție verticală, în vederea lansării.

Regimul de la Phenian a lansat, miercuri dimineață, la interval de câteva minute, două rachete balistice care ar fi parcurs o distanță de 800 de kilometri înainte de a cădea în largul coastelor nord-coreene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mișcări războinice în Peninsula Coreea. Sudul trimite la țintă o rachetă balistică la trei ore după ce testul nord-coreean

La mai puțin de trei ore de la tirurile nord-coreene, Coreea de Sud a testat o nouă rachetă balistică lansată de pe submarin.

Nava care a servit drept platformă de lansare pentru racheta balistică este un submarin de atac de clasă Dosan Ahn Changho.

Racheta a fost lansată în timp ce submarinul se afla în imersiune.

Potrivit ministerului apărării de la Seul, ținta vizată a fost atinsă "cu precizie".

Instituția nu a oferit alte detalii despre tirul sud-coreean, ilustrat în următorul video și la care a asistat și președintele Moon Jae-in.

Dezvoltarea de armament, inclusiv rachete balistice, a accelerat în această țară care încearcă să devină mai puțin dependentă de Statele Unite și mai prevăzătoare în ceea ce privește programul balistic din Coreea de Nord.

Coreea de Sud, a șaptea țară din lume care lansează rachete de pe submarin

CNN amintește că în luna mai președinții american și sud-coreean au convenit să pună capăt acordului bilateral de 40 de ani care limita raza și încărcătura rachetelor sud-coreene.

Decizia de atunci a fost calificată de Phenian drept "un act ostil și deliberat" al Washingtonului și a promis să răspundă conform principiului contramăsurilor.

Prin lansarea efectuată miercuri, Coreea de Sud devine a șaptea țară din lume care testează cu succes rachete balistice cu lansare de pe submarin.

Celelalte state sunt și deținătoare de arme nucleare însă Seulul nu are astfel de capabilități.
 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord rachete balistice tren
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close