Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord impune restricții de fericire: timp de 11 zile este interzis râsul și consumul de alcool

Coreea de Nord impune restricții de fericire: timp de 11 zile este interzis râsul și consumul de alcool

Nord-coreenilor li s-a interzis să râdă sau să bea timp de 11 zile, pentru a marca cea de-a zecea aniversare de la moartea fostului lider Kim Jong Il.

Coreea de Nord impune restricții de fericire: timp de 11 zile este interzis râsul și consumul de alcool
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Dec 2021   •   21:31

Autoritățile guvernamentale au ordonat publicului să nu dea niciun semn de fericire în timp ce Coreea de Nord comemorează moartea sa.

Kim Jong Il a condus Coreea de Nord din 1994 până la moartea sa în 2011, iar apoi a fost succedat de al treilea și cel mai mic fiu al său, actualul lider Kim Jong Un.

Acum, la zece ani de la moartea sa, nord-coreenii sunt forțați să respecte perioada de doliu de 11 zile în care nu au voie să râdă sau să bea alcool.

„În perioada de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne angajăm în activități de agrement”, a declarat un nord-coreean din orașul de graniță de nord-est Sinuiju pentru Radio Free Asia (RFA). 

Sursa a adăugat că nord-coreenii nu au voie să meargă la cumpărături pe 17 decembrie - aniversarea morții lui Kim Jong Il.

Ei au adăugat: „În trecut, mulți oameni care au fost prinși bând sau în stare de ebrietate în timpul perioadei de doliu au fost arestați și tratați ca niște criminali. Au fost luați și nu au mai fost văzuți niciodată. 

„Chiar dacă membrul familiei tale moare în perioada de doliu, nu ai voie să strigi tare și trupul trebuie scos după ce se termină. Oamenii nu-și pot sărbători nici măcar propriile zile de naștere dacă se încadrează în perioada de doliu.

Kim Jong Il a murit în urma unui atac de cord la 17 decembrie 2011, la vârsta de 69 de ani, după ce a condus țara timp de 17 ani într-o dictatură brutală și represivă.

În timp ce perioada de doliu organizată în fiecare an pentru Kim Jong Il este de obicei de 10 zile, anul acesta vor fi 11 zile pentru a marca cea de-a zecea aniversare de la moartea sa. 

Trei generații din familia Kim au condus Coreea de Nord de când Kim Il Sung a înființat țara în 1948. Când Kim Il Sung a murit în 1994, fiul său cel mare, Kim Jong Il, a moștenit puterea.

Kim Jong Un este al treilea și cel mai mic fiu al lui Kim Jong Il și a preluat puterea după moartea tatălui său în 2011.

Pentru a comemora cea de-a zecea aniversare de la moartea lui Kim Jong Il, diferite provincii din Coreea de Nord organizează expoziții cu fotografiile sale și organizează concerte în memoria lui.

Coreea de Nord sărăcită se află sub mai multe  sancțiuni internaționale pentru armele sale nucleare și programele de rachete balistice și a suferit de mult timp penurie cronice de alimente.

Țara se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii ani, lovită atât de sancțiuni, cât și de blocarea auto-impusă de coronavirus.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close