Antena 3 CNN Externe Țara care se confruntă cu un dezastru umanitar. Cel puțin 133 de persoane au murit, iar 395 sunt date dispărute

Țara care se confruntă cu un dezastru umanitar. Cel puțin 133 de persoane au murit, iar 395 sunt date dispărute

Țara care se confruntă cu un dezastru umanitar. Cel puțin 133 de persoane au murit, iar 395 sunt date dispărute
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    13 Sep 2016   •   10:30

Coreea de Nord se confruntă cu un dezastru umanitar după ce zeci de mii de oameni au fost strămutați din cauza inundațiilor provocate de recentul taifun Lionrock.

Cel puțin 133 de persoane au murit, iar 395 sunt date dispărute după ieșirea din matcă a râului Tumen, de la granița cu China, ca urmare a ploilor abundente, potrivit unui nou bilanț anunțat luni de ONU, care preia datele de la guvernul nord-coreean, relatează marți AFP și BBC.

Echipele de salvare au dificultăți în a se deplasa în anumite zone afectate. Zeci de mii de persoane și-au pierdut casele și riscul de boli este ridicat. Numărul persoanelor fără adăpost sau care au nevoie de ajutor alimentar este estimat la 140.000. Aproximativ 24.000 de case au fost distruse în totalitate și alte mii au fost avariate, potrivit Crucii Roșii.

Crucea Roșie a declarat că 100.000 de locuitori din Hoeryong, oraș din nordul țării, nu mai au acces la apă potabilă și că în întreaga zonă 600.000 de persoane sunt afectate de penuria de apă.

De asemenea, dezastrul ar putea agrava situația alimentară deja foarte precară în Coreea de Nord, deoarece au fost inundate 16.000 de hectare de teren agricol, cu câteva săptămâni înainte de recoltarea porumbului și a orezului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord inundatii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close