Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord se pregăteşte pentru sfârşitul epocii Kim Jong Il cu un film documentar

Coreea de Nord se pregăteşte pentru sfârşitul epocii Kim Jong Il cu un film documentar

Coreea de Nord se pregăteşte pentru sfârşitul epocii Kim Jong Il cu un film documentar
Sursa foto: miting coreea de nord
17 Iul 2009   •   08:03


Coreea de Nord produce o serie de filme de propagandă despre viaţa şi realizările ?liderului suprem? Kim Jong Il, ceea ce alimentează şi mai mult zvonurile că acesta ar fi aproape de sfârşitul vieţii.

Documentarul, despre care a scris deja presa de la Phenian, va spune povestea oficială a lui Kim, de la naştere, localizată pe muntele sacru Paektu, până la ajungerea la conducerea ţării.

Acesta vine după ce imagini TV recente l-au prezentat pe Kim obosit şi slăbit, aparent după ce a suferit un stop cardiac vara trecută. Pe de altă parte, alte surse susţin că acesta ar suferi de cancer pancreatic şi mai are puţin de trăit.


Cheong Seong Chang, de la institutul sud coreean Sejong , compara documentarul cu memoriile scrie de tatăl lui Kim şi preşedintele fondator al ţării- Kim Il Sung, înainte de moartea sa.

Agenţia centrală de presă nord coreeană a relatat că documentarul este intitulat ?Soarele lui Songun răspândeşte razele sale peste tot în lume?, Songun însemnând politica nord coreean care pune armata pe primul loc.

?Documentare despre activităţile sale au fost făcute în mod regulat, dar este primul care tratează întreaga viaţă,? puncta Lee Jong Joo, purtătoare de cuvânt a Ministerului Unificării de la Seul.
Săptămâna trecută, liderul nord coreean a avut două apariţii făcute publice, în care la una din ele părea slăbit şi obosit. Fotografiile publicate de la vizitarea unei fabrici de gresie îl arătau zâmbind şi plin de energie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close