Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord, suspectată că ar fi amplasat o rachetă balistică pe coasta de est

Coreea de Nord, suspectată că ar fi amplasat o rachetă balistică pe coasta de est

Coreea de Nord, suspectată că ar fi amplasat o rachetă balistică pe coasta de est
de M.T.    |    04 Apr 2013   •   10:55

Serviciile de informaţii sud-coreene suspectează că Republica Populară Democrată Coreeană ar fi amplasat pe coasta de est a peninsulei o rachetă balistică, cu rază medie de acţiune, transmite agenţia de presă Yonhap, citată de Agerpres.

„Serviciile de informaţii ale sud-coreene şi americane au identificat semne că  Republica Populară Democrată Coreeană a desfăşurat pe coasta sa de est o instalaţie ce poate fi o rachetă balistică, cu rază medie de acţiune”, a declarat un oficial guvernamental de la Seul, sub protecţia anonimatului.

Experţii sud-coreeni afirmă că dispozitivul transferat de Coreea de Nord seamănă cu racheta balistică Musudan, care are o rază de acţiune de aproximativ 3.000-4.000 de kilometri şi care a fost prezentată pentru prima oară la o paradă miliatră desfăşurată la Phenian, în octombrie 2010.

Potrivit serviciilor secrete, racheta putea să fi fost transportată cu trenul spre coasta de est, dar nu există informaţii publice în acest sens.

Conform Yonhap, agenţiile de informaţii americane şi sud-coreene continuă să monitorizeze îndeaproape orice mişcare posibilă în legătură cu acest obiectiv.

Cu toate acestea, potrivit AP, experţii consideră că nu există motive de îngrijoare, pentru că nord-coreeni nu au dovedit că rachetele loc sunt capabile să aibă acurateţe sau o rază lungă de acţiune.

Mai mult decât atât, mai mulţi experţi consideră că dispozitivele prezentat de Phenian la parada de anul trecut erau de fapt nişte simple machete.

Armata nord-coreeană a anunţat joi că a primit aprobarea finală pentru a declanşa operaţiuni militare împotriva Statelor Unite, inclusiv eventuale lovituri nucleare.


Într-un comunicat citat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, primit la Seul, Statul Major General al armatei declară că informează în mod oficial Washingtonul că ameninţările americane vor fi „zdrobite" prin „mijloace de lovire nucleară".


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close