Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud a iniţiat noi manevre militare. Nord-coreeni ameninţă că vor ataca din nou

Coreea de Sud a iniţiat noi manevre militare. Nord-coreeni ameninţă că vor ataca din nou

Coreea de Sud a iniţiat noi manevre militare. Nord-coreeni ameninţă că vor ataca din nou
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Dec 2010   •   11:03

Armata sud-coreeană a început luni efectuarea de noi manevre militare. Manevrele vor dura cinci zile şi se vor desfăşura în 29 de locuri diferite, inclusiv lângă insule din Marea Galbenă, informează o sursă oficială, citată de AFP.

Exerciţiile militare includ tiruri de nave de război şi de unităţi de artilerie. Coreea de Sud şi-a consolidat apărarea pe cele cinci insule situate în zona de conflict şi a adus soldaţi, lansatoare de rachete şi rachete antiaeriene.

Pe 23 noiembrie, Coreea de Nord a bombardat una dintre insulele sud-coreene, Yeonpyeong. În urma atacului, patru sud-coreeni, dintre care doi soldaţi şi doi civili, şi-au pierdut viaţa.

Autorităţile nord-coreene au justificat bombardamentele sale prin faptul că Seulul a tras obuze în apele contestate, în cadrul unor exerciţii militare.

Manevrele care vor avea loc în această săptămână se vor desfăşura la 80 de kilometri vest de Yeonpyeong.

"Manevrele întreprinse la sud de linia de limită din nord, în domeniul nostru maritim, sunt exerciţii juste şi legitime, iar noi vom continua aceste manevre, indiferent ce s-ar întâmpla", a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major sud-coreean.

Duminică, Phenianul a clasificat aceste manevre militare drept o tentativă de relansare a războiului. Kim Kwan-Jin a avertizat că Seulul va răspunde cu raiduri aeriene la orice nou atac din partea Nordului.


 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close