Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud avertizează că va răspunde prin forţă la orice provocare venită dinspre Coreea de Nord

Coreea de Sud avertizează că va răspunde prin forţă la orice provocare venită dinspre Coreea de Nord

Coreea de Sud avertizează că va răspunde prin forţă la orice provocare venită dinspre Coreea de Nord
de M.T.    |    01 Apr 2013   •   11:04

Park Geun-hye, prima femeie care ocupă funcţia de preşedinte al Coreii de Sud, a avertizat, luni, că ţara pe care o conduce va răspunde prin forţă la orice provocare venită dinspre Coreea de Nord.

Declaraţiile lui Geun-hye vin în condiţiile în care Phenianul a anunţat sâmbătă că cele două ţări se află în stare de război.

„Dacă intervine orice provocare la adresa cetăţenilor şi a ţării noastre, trebuie să răspundem prin forţă în această etapă iniţială, fără să ţinem seama de considerente politice”, a spus Geun-hye, cadrul unei reuniuni cu ministrul apărării, Kim Kwan-jin, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Raţiunea de a fi a forţelor armate este de a proteja ţara şi poporul împotriva ameninţărilor”, a adăugat prima femeie ajunsă şef al statului în Coreea de Sud.

Nu este pentru prima oară când Park Geun-hye avertizează că ţara sa va răspunde cu forţa în cazul unor atacuri venite din Nord, deşi îşi menţine poziţia de a ameliora relaţiile cu partea nord-coreeană şi chiar de a-i oferi acesteia ajutor umanitar.

Între timp, tot luni, SUA au anunţat că au trimis avioane de vânătoare invizibile pe radar F-22 la manevrele americano-sud-coreene organizate pe fondul tensiunilor intense cu regimul nord-coreean, informează AFP.

Potrivit unui purtător de cuvânt al forţelor americane, avioanele Raptor F-22 vor participa la exerciţiile anuale "Foal Eagle" care vor dura până la 30 aprilie. Aeronavele vor fi staţionate la baza americană din insula japoneză Okinawa.


×
Subiecte în articol: coreea de sud Coreea de Nord
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close