Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud lansează prima rachetă spre spaţiu

Coreea de Sud lansează prima rachetă spre spaţiu

Coreea de Sud lansează prima rachetă spre spaţiu
Sursa foto: racheta coreea de sud
19 Aug 2009   •   08:30

Coreea de Sud s-a pregătit marţi să lanseze prima sa rachetă, la doar patru luni după ce Coreea de Nord a lansat una proprie şi a fost sancţionată de ONU. Nordul a avertizat că va urmări cu atenţie răspunsul internaţional la lansarea programată pentru miercuri de către Seul.

În aprilie, Nordul a pretins că a lansat un staleti pe orbită şi s-a revoltat când SUA, Japonia şi Coreea de Sud au afirmat că este un test ascuns pentru tehnologie balistică interzisă de ONU.

Oficialii de la Seul au afirmat că lansarea rachetei ce poată un satelit de observaţie este paşnică şi speră să impulsioneze ambiţiile acestui stat de a deveni o putere spaţială regională.
Lansarea rachetei, construită în cooperare cu Rusia, va avea loc de la centrul spaţial aflat pe o insulă la circa 450 kilometri sud de Seul. Dacă are succes va fi prima lansare a unei rachete în spaţiu de către Coreea de pe propriul teritoriu. Din 1992, a lansat 11 sateliţi din locaţii în afara ţării cu rachete străine.,

Yeom Ki-su de la Ministerul Ştiinţei arăta că racheta în două trepte, KSLV-I, va purta un satelit pentru observarea atmosferei şi oceanului.

China, Japonua şi India sunt acum puteri spaţiale în Asia. Japonia a lansat numeroşi sateliţi, India are un satelit care orbitează în jurul Lunii, iar China a trimis un astronaut în spaţiu în 2003.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close