Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud, în stare de alertă sporită. A fost vizată de un atac cibernetic masiv lansat de Coreea de Nord

Coreea de Sud, în stare de alertă sporită. A fost vizată de un atac cibernetic masiv lansat de Coreea de Nord

Coreea de Sud, în stare de alertă sporită. A fost vizată de un atac cibernetic masiv lansat de Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    13 Iun 2016   •   10:31

Coreea de Nord a piratat peste 140.000 de calculatoare ale unor corporații și agenții guvernamentale sud-coreene și a plantat viruși având drept scop comiterea unui atac cibernetic masiv care a fost însă dejucat, informează agenția Yonhap, citând surse din cadrul poliției, relatează Reuters.

Adresa de internet este identică cu cea utilizată în atacul cibernetic din 2013 împotriva unor bănci și posturi de radio sud-coreene care au blocat sistemele informatice ale acestora timp de peste o săptămână. Coreea de Sud a acuzat Phenianul pentru atacul din 2013.

Unitatea de investigații a poliției sud-coreene privind atacurile cibernetice a descoperit atacul și a lucrat cu companiile și agențiile afectate pentru a neutraliza virușii și pentru a împiedica utilizarea acestora într-un atac cibernetic la scară largă, precizează Yonhap.

Coreea de Sud se află în stare de alertă sporită în fața amenințării atacurilor cibernetice venite din partea Coreii de Nord după ce Phenianul a efectuat un test nuclear în ianuarie și a lansat rachete cu rază lungă de acțiune luna trecută care au condus la noi sancțiuni împotriva sa din partea ONU.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close