Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud: Vom bombarda Nordul, dacă ne atacă din nou

Coreea de Sud: Vom bombarda Nordul, dacă ne atacă din nou

Coreea de Sud: Vom bombarda Nordul, dacă ne atacă din nou
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Dec 2010   •   17:14

Coreea de Sud s-a săturat de problemele pe care i le face Nordul şi a anunţat că va lansa avioanele pentru a bombarda Coreea de Nord, dacă Phenianul îndrăzneşte să-i atace din nou. Declaraţia a fost făcută vineri de Kim Kwan-jin, noul ministrul al Apărării al Coreei de Sud.

“Dacă inamicul ne atacă din nou teritoriul şi oamenii, ne vom asigura că inamicul nu ne va mai provoca vreodată”, a spus Kim Kwan-jin, în cadrul ceremoniei de confirmare a sa în funcţie, din Parlament.

Însă publicaţia LA Times, citată de Newser.com, se îndoieşte că preşedintele Lee Myung-bak se va putea opune cu vehemenţa declarată sau că măcar doreşte acest lucru, având în vedere că sud-coreenii au răspuns doar cu 80 de obuze, după ce Coreea de Nord a tras 170 în cadrul atacului din 23 noiembrie. O agenţie de presă sud-coreeană a relatat vineri că nord-coreenii au acum 5.200 de rachete capabile să lovească Seoul, cu 100 mai multe decât se ştia până în prezent.

Preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak a acceptat demisia fostului ministru al Apărării, Kim Tae-young, după atacul din noiembrie asupra micii insule sud-coreene Yeonpyeong. Patru oameni, între care şi doi civili, au murit şi alţi 18 au fost răniţi, după ce Coreea de Nord a lansat 170 de obuze asupra insulei.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud atac
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close