Antena 3 CNN Externe Creștere a numărului cazurilor de Ebola în Guineea și Sierra Leone

Creștere a numărului cazurilor de Ebola în Guineea și Sierra Leone

Creștere a numărului cazurilor de Ebola în Guineea și Sierra Leone
Sursa foto: foto: AGERPRES
21 Mai 2015   •   07:45

Guineea și Sierra Leone au cunoscut săptămâna trecută o creștere puternică a numărului cazurilor de Ebola, a informat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), subminând speranțele într-un regres al epidemiei ucigașe, scrie AGERRES.

Săptămâna care s-a încheiat duminică "a cunoscut cea mai severă creștere pe șapte zile a cazurilor confirmate de Ebola dintr-o perioadă de o lună", a declarat agenția Națiunilor Unite în ultimul său bilanț.

În cursul săptămânii, au fost raportate 35 de noi cazuri în Guineea și Sierra Leone, față de numai nouă în săptămâna precedentă.

Virusul, potrivit celui mai nou bilanț, a infectat în total 26.933 de persoane și a făcut 11.120 de morți, în principal în Guineea și Sierra Leone, dar și în Liberia vecină, care, totuși, a fost declarată scăpată de maladie, pe 9 mai.

Guineea, unde epidemia a debutat în decembrie 2013, a fost cea mai afectată săptămâna trecută, cu 27 de noi cazuri raportate, față de șapte cu o săptămână mai devreme.

Sierra Leone, care părea să se îndrepte în aceeași direcție ca Liberia, a văzut numărul cazurilor majorându-se de la două la opt.

Progresia din aceste țări pune capăt la trei săptămâni consecutive de scădere a unor noi cazuri înregistrate, potrivit OMS.

De asemenea, pentru prima dată în cinci săptămâni un cadru medical, care lucra la un centru de tratament pentru Ebola din apropiere de Freetown, capitala Liberiei, a fost declarat pozitiv la febra hemoragică, a adăugat agenția.

De la declanșarea epidemiei, 869 de cadre medicale au fost lovite de virus, iar 507 dintre aceștia au murit, conform datelor publicate de OMS.

×
Subiecte în articol: Ebola Guineea Sierra Leone cazuri
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close