Antena 3 Externe Creştere exponenţială a crimelor de război în Siria

Creştere exponenţială a crimelor de război în Siria

20 Feb 2015   •   18:55
Creştere exponenţială a crimelor de război în Siria

Crimele de război comise în Siria au cunoscut o creștere exponențială, menționează un nou raport al Comisiei speciale de anchetă, creată de Consiliul ONU pentru drepturile omului, potrivit Agerpres.

Anchetatorii internaționali menționează că au constatat o ''înmulțire exponențială a crimelor de război, crimelor contra umanității și cazurilor de încălcare a drepturilor omului'' în Siria.

Ei au indicat că sunt pregătiți să publice lista criminalilor de război din Siria, pentru a proteja civilii în fața oricărui risc de încălcare a drepturilor lor în Siria, țară căzută pradă războiului civil de aproape patru ani.

Autorii raportului mai arată că publicarea acestei liste, confidențială până în prezent, ar putea ''maximiza eventualele efecte disuasive și ar contribui la protejarea populației expuse riscurilor violențelor''.

Între altele, anchetatorii solicită Consiliului de Securitate al ONU să aducă în fața justiției autorii crimelor de război din Siria, ''fie că este vorba de Curtea Penală Internațională, fie de un tribunal internațional ad-hoc''.

×
Subiecte în articol: Siria crime de razboi

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close