Antena 3 CNN Externe Crește riscul unei lovituri de stat, organizată de Serviciului Federal de Securitate al Rusiei împotriva lui Vladimir Putin

Crește riscul unei lovituri de stat, organizată de Serviciului Federal de Securitate al Rusiei împotriva lui Vladimir Putin

Riscul unei lovituri de stat din partea Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei împotriva președintelui Putin crește cu fiecare săptămână în care războiul din Ucraina continuă, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informații ruse.

Crește riscul unei lovituri de stat, organizată de Serviciului Federal de Securitate al Rusiei împotriva lui Vladimir Putin
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Mar 2022   •   09:01

Denunțătorul susține că haosul și nemulțumirea au cuprins serviciile de securitate după invazia greșită a Ucrainei de către Rusia. Un analist din FSB i-a trimis mai multe scrisori, sub protecția anonimatului, lui Vladimir Osechkin, un activist rus în exil și fondator al grupului pentru drepturile omului Gulagu.net și au fost publicate online.

Osechkin a declarat că riscul pe care și-l asumă agenții de informații atunci când vorbesc este un semn al furiei lor tot mai mari față de Putin și al nemulțumirii cauzate de efectele pe care l-au avut sancțiunile asupra ofițerilor FSB care nu vor mai putea ”pleca în vacanță în vilele lor în Italia și nici să-și ducă copiii la Disneyland Paris”, scrie The Guardian, citând The Times.

”Timp de 20 de ani Putin a creat stabilitate în Rusia. Ofițerii FSB, polițiștii, procurorii de stat, acei oameni din interiorul sistemului, au putut duce o viață bună”, a spus activistul rus, vorbind din casa lui din Franța.

”Acum totul a dispărut. Ei recunosc că acest război este o catastrofă pentru economie, pentru umanitate. Ei nu vor să se întoarcă în Uniunea Sovietică. Pentru fiecare săptămână și fiecare lună în care acest război continuă, crește posibilitatea unei rebeliuni a celor din serviciile de securitate”, a adăugat.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close