Antena 3 CNN Externe Crimeea îşi potriveşte ceasul după ora Rusiei

Crimeea îşi potriveşte ceasul după ora Rusiei

Crimeea îşi potriveşte ceasul după ora Rusiei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
30 Mar 2014   •   18:10
În timp ce o mare parte a Europei trece la ora de vară, Crimeea se aliniază orei noii sale capitale, Moscova, relatează AFP, conform Mediafax.
La ora locală 22.00, ceasurile din gara Simferopol, capitala peninsulei din Marea Neagră, au fost date înainte cu două ore, în cadrul unei ceremonii în prezenţa premierului Serghei Aksionov.
La două săptămâni după referendumul care a deschis calea alipirii sale la Rusia, schimbarea extrem de simbolică reprezintă o etapă în plus a spectaculosului raid instituţional a Rusiei asupra Crimeei, după, de exemplu, adoptarea rublei ca monedă oficială.
"Pregătiţi pentru călătoria în timp", titrează cotidianul local Krimskaia Gazeta, avertizând locuitorii asupra potenţialelor probleme de sănătate ale schimbării orei: tulburări de somn, depresie, apatie. 
"Este un pic cam dificil", recunoaşte o purtătoare de cuvânt a autorităţilor locale, Liudmila Mohova. "Dar oamenii sunt foarte mulţumiţi".
Rezultatul referendumului în favoarea Moscovei a fost întâmpinat cu scene de bucurie în peninsula rusofonă, care a fost alipită Ucrainei în 1954 de către liderul sovietic Nikita Hruşciov. Dar o mare parte din comunitatea internaţională a denunţat un vot ilegal având în vedere Constituţia ucraineană, organizat sub controlul forţelor ruse şi miliţiilor proruse. 
Rusia a renunţat în 2011 la ora de vară şi Moscova este acum permanent pe un fus orar de GMT+4.
 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close