Antena 3 CNN Externe Criminalii lui Marian Cozma, vânaţi de ?Tigrii lui Arkan? şi extremiştii unguri

Criminalii lui Marian Cozma, vânaţi de ?Tigrii lui Arkan? şi extremiştii unguri

Criminalii lui Marian Cozma, vânaţi de ?Tigrii lui Arkan? şi extremiştii unguri
09 Feb 2009   •   11:23

60.000 de locuitori ai oraşului Veszprem, şocaţi. Suporterii din două ţări, înmărmuriţi. Familia lui Marian Cozma, îndoliată. Handbalistul român a fost înjunghiat în inimă, sâmbătă noapte, la un restaurant din oraşul Veszprem, în urma unei altercaţii. Sportivul se afla la o petrecere, cu alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesic, care au ajuns şi ei la spital, cu răni grave, provocate tot prin înjunghiere.
Tatăl lui Sesum promite răzbunare! Conform presei de la Belgrad, citată de 7Plus, tatăl handbalistului deţine cea mai temută firmă de bodyguarzi din Serbia şi promite că indivizii care i-au agresat fiul nu vor scăpa uşor. Firma respectivă are angajaţi 300 de foşti membri ai celebrei grupări paramilitare ?Tigrii?, conduse de Zeliko Raznatovici, alias ?Arkan?, iar aceştia vor să plece spre Ungaria, în căutarea criminalilor.
Alături de ei, extremiştii unguri îi vânează şi ei pe cei 28 de presupuşi agresori. La comemorarea de duminică a sportivului român au fost prezenţi mai mulţi membri ai Gărzii Ungare, mişcare naţionalistă radicală. Totodată, la Gyor, în vestul Ungariei, s-au adunat alţi 50 de membri ai unei grupări asociate cu partidul radical naţionalist Jobbik, scrie ProSport. Partidul, la rândul său, a cerut, într-o declaraţie transmisă MTI, reintroducerea pedepsei capitale.
Ministrul justiţiei din Ungaria, Tibor Draskovics, a încercat să calmeze spiritele şi a lansat un apel către locuitorii Ungariei, cerând ca nimeni să nu încerce să se substituie justiţiei. Poliţia a identificat şi prins până în prezent doar doi suspecţi în cazul uciderii lui Marian Cozma, astfel că, dacă ne luăm după declaraţiile martorilor, alţi 26 de agresori sunt încă în libertate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: marian cozma Ungaria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close