Antena 3 CNN Externe Criza din nordul Africii ajută turismul din Spania

Criza din nordul Africii ajută turismul din Spania

Criza din nordul Africii ajută turismul din Spania
Sursa foto: galaxseatravel.ro
22 Feb 2011   •   19:27

Mai mult de jumătate de milion de turişti îşi schimbă destinaţia de vacanţă şi optează pentru turismul din Spania. Numai în Insulele Canare, numărul vizitatorilor ajunge la aproape 70.000 de oameni, informează El pais în ediţia electronică.

Revoltele sociale din ţările arabe au înstrăinat turiştii europeni de destinaţiile comune pentru care optau până acum, pe timp de iarnă – Tunisia sau Egipt. Acesteau au fost înlocuite cu alte destinaţii cu zone calde şi sigure precum Insulele Canare, preferate acum de turiştii de iarnă care au contribuit astfel la dezvoltarea sectorului turistic, începând din acest an.

După estimările Institutului Spaniol de Turism, Turespaña, pe timp de criză, au fost cumpărate până la 650.000 de pachete turistice pentru perioada următoare, ceea ce înseamnă un sezon bun, profitabil pentru Insulele Canare.

Pe baza datelor deţinute de angrosiştii de pe piaţa britanică, 400.000 de călătorii programate în Egipt sau Tunisia au fost anulate, aproximativ 250.000 de vacanţe din Germania, în timp ce din ţările nordice au fost deviate până la 100 de voiaje.

În ceea ce priveşte începutul anului, luna ianuarie vine deja cu îmbunătăţiri. Potrivit agenţiilor de tusim din Franţa, Spania a primit în prima lună a anului un total de 266.000.000 de turişti străni, ceea ce reprezintă o creştere cu 4,7% faţă de luna similară a anului 2010.

Turiştii care au ales Spania ca destinaţie de vacanţă s-au bucurat de temperaturi cuprinse între 20 şi 25 de grade Celsius în Insulele Canare, regiune care a primit un total de 870.000 de străini numai în prima lună a anului 2011.

Ministrul Industriei, Turismului şi Comerţului, Miguel Sebastian, a recunoscut astăzi, într-un interviu televizat, că Spania şi, în special, Insulele Canare s-au bucurat de turişti care şi-au anulat călătoriile în Egipt.

"Acest lucru nu ar trebui să fie obiectivul politicii noastre. Avem o politică pe termen lung pentru a îmbunătăţi competitivitatea şi promovarea Spaniei şi în străinătate", a declarat ministrul Turismului, Miguel Sebastian.

×
Subiecte în articol: Spania turism concediu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close