Antena 3 CNN Externe Criza din Siria riscă să devină "de necontrolat". “Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât mai sumbru va fi viitorul Siriei”

Criza din Siria riscă să devină "de necontrolat". “Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât mai sumbru va fi viitorul Siriei”

Criza din Siria riscă să devină "de necontrolat". “Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât mai sumbru va fi viitorul Siriei”
Sursa foto: Foto: Ap/Agerpres
08 Iun 2012   •   07:58

Mediatorul internaţional Kofi Annan este de părere că situaţia din Siria va deveni "de necontrolat" dacă presiunea internaţională asupra Damascului nu va produce rapid rezultate. Declaraţia a fost făcută în faţa Consiliului de Securitate al ONU, informează AFP.

Emisarul ONU şi al Ligii Arabe a solicitat din nou marilor puteri să îi semnaleze preşedintelui sirian Bashar al-Assad că nerespectarea planului său de pace în şase puncte va avea "consecinţe clare".

Consiliul de Securitate trebuie să facă presiuni asupra Damascului în mod "unit", a mai precizat Annan. China şi Rusia au blocat, în ultimele luni, orice rezoluţie care condamnă regimul de la Damasc.

URMĂRIŢI UN MATERIAL DESPRE ORORILE DIN SIRIA

"Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât mai sumbru va fi viitorul Siriei", a insistat Annan, conform surselor.

Consiliul de Securitate a adoptat două rezoluţii privind trimiterea unei misiuni de supraveghere în Siria şi condamnând violenţele, însă rămâne divizat asupra măsurilor ce trebuie adoptate pentru a spori presiunile asupra Damascului.

×
Subiecte în articol: Siria Kofi Annan
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close