Antena 3 CNN Externe Criza ţine turiştii în ţară. Vedeţi destinaţiile preferate de români

Criza ţine turiştii în ţară. Vedeţi destinaţiile preferate de români

Criza ţine turiştii în ţară. Vedeţi destinaţiile preferate de români
Sursa foto: Baile Herculane
13 Iun 2009   •   10:05

Criza financiară va creşte cu 15 procente numărul turiştilor care îşi vor petrece vacanţa în staţiunile din ţară. Conform ministerului Turismului, creşterea se datorează, în special, introducerii tichetelor de vacanţă. Peste 4,5 milioane de turişti au cheltuit 1,8 miliarde de euro, pentru vacante în România, în 2008. Tot din cauza crizei, numărul românilor care vor merge în vacanţă peste hotare va ramane la 1,5 milioane, ca şi anul trecut.

În acest an, românii se vor orienta spre oferte şi pachete turistice cu preţuri mai mici. Peste cinci milioane de turişti vor alege destinaţii din ţară pentru vacanţa din acest an. Aceştia vor aduce aproape două miliarde de euro turismului intern.

Cei care vor petrece, în luna iulie, cinci nopţi la un hotel de trei stele din staţiunea Jupiter, vor scoate din buzunar între 200 şi 500 de euro de persoană. Iubitorii muntelui, în schimb, vor plăti doar 150 de euro de persoană, pentru condiţii asemănătoare, la Predeal. Cei care preferă staţiunile balneo-climaterice pot alege Băile Herculane. Acolo li se vor cere 200 de lei de persoană pe noapte, la un hotel de trei stele, cu toate mesele incluse.

Mult mai ieftine sunt sejururile la pensiuni şi hoteluri de două stele din Maramureş. În Borşa, o noapte de cazare costă 55 de lei de persoană, scriu jurnaliştii de la Gândul.

Dintre destinaţiile externe, Grecia este cea mai căutată de români. Peste 250.000 de români au cheltuit doar, pentru cazare şi transport, 125 de milioane de euro în vechea Eladă. Pentru un sejur de lux, de o săptămână, turiştii vor plăti 680 de euro, la un hotel de cinci stele. Cei cu un buget mai redus pot opta pentru hoteluri de două stele, unde preţurile ajung şi la 30 de euro pe cameră.

La vecinii din sud, în Bulgaria, un sejur all-inclusive la un hotel de trei stele, cu transport cu tot, ajunge la 400 de euro de persoană. Pentru două stele, preţul scade aproape la jumătate.

A treia opţiune turistică, pentru români, este Turcia. Aici, preţurile sunt chiar mai mari decât în Grecia, pentru un hotel de cinci stele, însă scad până la 11 euro pe noapte, la cele de două stele.

Turiştii cu dare de mână, pot alege Insulele Tenerife, din Spania. Luxoasele hoteluri de cinci stele au tarife de 1.300-1.500 euro pe sejur/persoană.

Antena 3

×
Subiecte în articol: criza turism
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close