Croaţia: Alertă roşie de inundaţii în estul ţării

de M.T.    |    12 Iun 2013   •   15:41
Croaţia: Alertă roşie de inundaţii în estul ţării

Nivelul apelor Dunării în oraşul Vukovar, estul Croaţiei, a atins 6,60 metri, miercuri, la ora 10:00, iar autorităţile croate au decis instituirea alertei roşii de-a lungul fluviului, informează agenţia croată de presă Hina, citată de Agerpres.

„Deşi nivelul apei nu a trecut de nivelul de alertă roşie, 6,80 metri, date fiind circumstanţele extraordinare, s-a decis instituirea alertei roşii”, a declarat Mario Spajic, şeful echipei de apărare împotriva inundaţiilor din Vukovar.

Acesta a confirmat că nivelul Dunării creşte cu 1,5 centimetri pe oră, dar a precizat că probabil nivelul maxim al unei de viitură care se îndreaptă spre Vukovar va fi unul mai redus decât cota maximă istorică de 7,20 metri.

Veterani croaţi din Zagreb s-au mobilizat şi au pregătit saci cu nisip în aşteptarea viiturii care se îndreaptă spre Vukovar, după ce a provocat inundaţii în mare parte din Europa centrală.

„Vom lucra la umplerea sacilor până seara târziu şi apoi vom reveni la Zagreb, întrucât experţii au estimat că nu va mai fi nevoie de forţe suplimentare”, a explicat unul dintre veterani.

Primarul oraşului croat, Zeljko Sabo, i-a vizitat pe veteranii angajaţi în lucrările de asigurare a protecţiei împotriva inundaţiilor şi le-a mulţumit pentru eforturi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close