Antena 3 Externe Crucea Roşie Elveţiană va diminua TRANSFERUL DE SÂNGE către Grecia

Crucea Roşie Elveţiană va diminua TRANSFERUL DE SÂNGE către Grecia

de G.C.P    |    26 Feb 2013   •   18:00
Crucea Roşie Elveţiană va diminua TRANSFERUL DE SÂNGE către Grecia
Sursa foto: Peste 250.000 de mii de elveţieni donează sânge anual

Crucea Roşie Elveţiană (CRE) a anunţat că va diminua furnizarea de sânge donat către unităţile medicale din Grecia, din cauza întârzierilor de plată venite din partea acestora, transmite AP.

Şeful biroului Transfuzii Sanguine, din cadrul CRE, Rudolf Schwabe, a spus că numărul pachetelor speciale cu sânge, către Grecia, se va înjumătăţi treptat, ajungând la o cantitate de 14.000 până în anul 2020.

Schwabe a confirmat, marţi, informaţiile apărute în presa din Ţara Cantoanelor, care indicau că datoriile Greciei din acest sector, se ridică la câteva milioane de franci elveţieni, acumulate pe parcursul ultimilor ani.
Cu toate acestea,  o parte din aceste debite financiare au fost uşor redresate, dar organizaţia non-profit, CRE, a decis să limiteze un risc financiar previzibil.

Sângele elveţian trimis în Grecia era frecvent folosit la tratarea unei maladii răspândite în Elada, thalassemia, o dereglare genetică.
Pacienţii care suferă de această tulburare au nevoie de transfuzii sanguine regulate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close