Cuba mobilizează Armata pentru contracararea virusului Zika

de A.M.P    |    22 Feb 2016   •   20:17
Cuba mobilizează Armata pentru contracararea virusului Zika Foto: pixabay.com

Preşedintele Cubei, Raul Castro, a dispus mobilizarea a 9.000 de militari pentru eliminarea ţânţarilor, în contextul eforturilor de contracarare a răspândirii virusului Zika, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Armata va mobiliza peste 9.000 de militari şi rezervişti pentru intensificarea operaţiunilor de eliminare a ţânţarilor", a spus preşedintele Cubei.

În prezent, în Cuba nu există niciun caz confirmat de infectare cu virusul Zika.

Virusul Zika, despre care există suspiciuni că ar provoca microcefalia fătului, reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă, a stabilit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Experţii medicali sunt preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare.

OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă "în mod exploziv" în America de Sud, unde în 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri.

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Columbia, Bolivia, Paraguay, Mexic şi Venezuela. Trei decese provocate de virusul Zika s-au înregistrat în Columbia.

 

Parteneri
x close