Antena 3 Externe Cum a făcut rost de bani Grecia pentru ştafeta torţei olimpice pe teritoriul elen

Cum a făcut rost de bani Grecia pentru ştafeta torţei olimpice pe teritoriul elen

de M.Z.    |    28 Mar 2012   •   11:34
Cum a făcut rost de bani Grecia pentru ştafeta torţei olimpice pe teritoriul elen Foto: greece.greekreporter.com

Statul elen a obţinut, în ciuda crizei financiare, mai multe sponsorizări pentru finanţarea completă a parcursului torţei olimpice pe teritorul ţării sale, care va avea loc în luna mai, informează Kathimerini în ediţia on-line.

Ştafeta torţei olimpice va trece prin 40 de localităţi, pe parcursul a aproape 3.000 de kilometri înainte de a fi dusă cu avionul în Marea Britanie, pentru Jocurilor Olimpice de la Londra, care încep pe 27 iulie.

Comitetul Olimpic elen nu a precizat suma primită, însă a spus că mai multe companii internaţionale au fost de acord să plătească pentru evenimentul care se va desfăşura în perioada 10-17 mai.

La ediţiile precedente ale Jocurilor Olimpice, pentru parcursul torţei în Grecia o parte din costuri erau asigurate de guvernul elen.

Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice va avea loc pe 10 mai, la Olimpia, ştafeta urmând să treacă prin Grecia continentală şi insula Creta.

"Deşi avem dificultăţi financiare foarte mari ca ţară, vom face tot ce trebuie în ceea ce priveşte flacăra olimpică pe pământ grec. Va merge în toată ţara, pentru a reaminti concetăţenilor noştri importanţa torţei, importanţa Jocurilor Olimpice, faptul că totul a pornit de aici", a declarat Spyros Capralos, preşedintele Comitetului Olimpic grec.

Grecia este în al cincilea an de recesiune şi se menţine pe linia de plutire prin împrumuturi de la alte ţări din zona euro. Anul trecut a pierdut organizarea Jocurilor Meditareneene din 2013, din cauza reducerilor de la buget, acestea urmând să aibă loc în Turcia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close