Antena 3 CNN Externe Cum au reușit doi hackeri să dea lovitura la Washington și să pună în alertă Secret Service

Cum au reușit doi hackeri să dea lovitura la Washington și să pună în alertă Secret Service

 Cum au reușit doi hackeri să dea lovitura la Washington și să pună în alertă Secret Service
29 Dec 2017   •   16:51

Mihai Alexandru Işvanca, în vârstă de 25 de ani, şi Eveline Cismaru, în vârstă de 28 de ani au fost reţinuţi pe 15 decembrie 2017, pe Aeroportul Henri Coandă după ce, cu patru zile înainte, au fost puşi sub acuzare de autorităţile americane. Cei doi sunt învinuiţi în SUA de conspiraţie în vedere comiterii de fraude electronice şi de conspiraţie în vederea comiterii de fraude informatice şi, dacă sunt găsiţi vinovaţi, riscă până la 20 de ani de închisoare.

În 12 ianuarie 2017, Secret Service a fost notificat că sute de camere de supraveghere ale Departamentului Poliţiei Metropolitane sunt scoase din funcţiune. A fost demarată o investigaţie în urma căreia s-a stabilit că în perioada 9 ianuarie - 12 ianuarie computerele conectate cu camerele de supravegere au fost afectate de viruşii ransomware de tip “cerber” şi “dharma”.

Agenţii au intervenit rapid şi împreună cu specialiştii departamentului tehnic din MPD s-a reuşit remedierea situaţiei. Sistemul de camere a fost repus în funcţiune chiar înainte de învestirea lui Donald Trump. Ancheta însă a continuat mai ales că cei doi români au făcut cereri de răscumpărare pentru deblocarea sistemului.

sursa: adevarul

×
Subiecte în articol: hackeri secret service
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close