Antena 3 CNN Externe Cum îşi bat joc nord-coreenii de serviciile de informaţii străine

Cum îşi bat joc nord-coreenii de serviciile de informaţii străine

Cum îşi bat joc nord-coreenii de serviciile de informaţii străine
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2013   •   09:24
Autorităţile din Coreea de Nord s-au „jucat” în ultimele zile cu serviciile secrete străine deplasând rachete în mai multe rânduri, în ultimele zile. Coreea de Nord vrea să complice astfel sarcina serviciilor străine de informaţii, relatează AFP.

Cele două rachete de tip Musudan, cu rază medie de acţiune, au fost scoase din hangar şi duse pe coasta de est, după care au fost aduse înapoi. Alte cel puţin cinci vehicule prevăzute cu lansatoare mobile erau deplasate, în paralel.

"Există semne care indică faptul că Nordul ar putea să lanseze rachetele de tip Musudan în orice moment, într-un viitor apropiat", a declarat o sursă din cadrul serviciilor militare de informaţii sud-coreene. "Dar (Coreea de) Nord nu a încetat să îşi deplaseze rachetele", a adăugat sursa citată.

Nord-coreenii vor să îi "obosească" pe agenţii americani şi sud-coreeni însărcinaţi cu supravegherea rampelor, în contextul în care Statele Unite şi Coreea de Sud şi-au ridicat miercuri, cu o treaptă, nivelul de vigilenţă.

Rachetele de tip Musudan ar avea o rază de acţiune de cel mult 4.000 de kilometri, putând atinge Coreea de Sud şi Japonia, dar şi baze americane de pe Insula Guam, în Pacific.




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close