Antena 3 Externe Instituirea stării de urgență în Spania a fost neconstituțională, conform Curții Constituționale Spaniole

Instituirea stării de urgență în Spania a fost neconstituțională, conform Curții Constituționale Spaniole

de Alexandru Negrici    |    14 Iul 2021   •   19:42
Instituirea stării de urgență în Spania a fost neconstituțională, conform Curții Constituționale Spaniole
Sursa foto: Getty

Curtea Constituțională a Spaniei a decis miercuri că închiderea strictă la domiciliu inclusă pentru a reduce primul val de infecții cu COVID-19, anul trecut, este neconstituțională, conform Reuters.

Introdusă în martie anul trecut, starea de urgență a permis guvernului să limiteze temporar libertățile civile, închizându-i pe aproape toți spaniolii la casele lor, dar si toate industriile, cu excepția celor esențiale.

Curtea Constituțională a declarat că a anulat cu majoritate simplă unele articole din decretul privind starea de urgență referitoare la libera circulație a cetățenilor. Hotărârea completă va fi publicată în câteva zile.

Prin anularea decretului de urgență, hotărârea deschide ușa către anularea amenzilor pentru încălcarea restricțiilor impuse în această perioadă.

Decizia instanței vine ca răspuns la o petiție depusă de partidul de extremă dreaptă Vox, care susținea că măsurile erau excesiv de dure.

×
Subiecte în articol: Spania

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close