Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea 6 în Iran: doi morți și 241 de răniți

Cutremur cu magnitudinea 6 în Iran: doi morți și 241 de răniți

Cutremur cu magnitudinea 6 în Iran: doi morți și 241 de răniți
26 Aug 2018   •   08:11

Un cutremur cu magnitudinea de 6.0 pe Richter, evaluată de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), s-a produs duminică în vestul Iranului, iar agenţia de presă iraniană Irna a publicat un bilanţ provizoriu de doi morţi şi 241 de răniţi, relatează AFP.

Cutremurul de pământ, survenit la o adâncime relativ mică, a avut loc la  26 kilometri sud-vest de oraşul Javanroud, din provincia Kermanshah, potrivit USGS.

Saeb Sharidari, şeful departamentului de urgenţă al Universităţii de ştiinţe medicale din Kermanshah, a declarat agenţiei Irna că seismul a provocat doi morţi şi 241 de răniţi, dintre care doi sunt în stare gravă.

Cele două persoane decedate sunt o femeie însărcinată şi un bărbat în vârstă de 70 ani care a suferit o criză cardiacă.

În bilanţul precedent, guvernatorul provinciei, Houshang Bazvand, anunţase decesul unei persoane şi cel puţin 90 de răniţi. Guvernatorul informase că mai multe oraşe au rămas fără curent în urma cutremurului.

Potrivit responsabilului Crucii Roşii din provincia Kermanshah, Mohammad Reza Amirian, seismul a fost urmat de 21 de replici. El a precizat că există probleme privind apa potabilă în urma avariilor produse în numeroase localităţi.

Un centru de criză, însărcinat cu coordonarea ajutoarelor, a fost instalat în oraşul Javanroud, iar spitalele şi organizaţiile caritabile au fost plasate în stare de alertă, potrivit guvernatorului Bazvand

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close