Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic de 5,9 pe scara Richter. 47 de oameni au MURIT

Cutremur puternic de 5,9 pe scara Richter. 47 de oameni au MURIT

Cutremur puternic de 5,9 pe scara Richter. 47 de oameni au MURIT
de O.P.    |    22 Iul 2013   •   08:57

UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,9, urmat de o replică de 5,6, s-a produs luni într-o regiune din nord-vestul Chinei, provocând moartea a 47 persoane, potrivit unui nou bilanţ, a anunţat presa chineză.
Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 07.45 (02.45 ora României) în Gansu, o provincie în mare parte deşertică, iar epicentrul a fost localizat la 170 de kilometri sud-est de capitala provincială Lanzhou, la o adâncime de 9,8 kilometri, a anunţat institutul american de geofizică, USGS.

O replică având magnitudinea de 5,6 s-a produs în aceeaşi regiune la ora 09.12 (04.12 ora României), cu hipocentrul situat la o adâncime de 10,1 kilometri, a adăugat institutul.

Autorităţile au anunţat iniţial moartea a 19 persoane.

"Nouăsprezece persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în şapte localităţi afectate de cutremure" din districtul Minxian, a declarat pentru AFP He, un oficial din cadrul comitetului Partidului Comunist din district, care a refuzat să îşi spună numele de familie.

În afară de districtul Minxian, unde a fost localizat epicentrul, cutremurele au provocat doi morţi în districtul vecin Zhangxian şi un mort în districtul Lixian, a adăugat cotidianul provincial Gansu Daily pe Weibo, un site de microbloguri.

Potrivit Centrului chinez de supraveghere a seismelor, cu sediul la Beijing, care a evaluat magnitudinea primului cutremur la 6,6, locuitorii din Minxian au declarat că au văzut copaci şi case care s-au clătinat timp de aproximativ un minut, durata cutremurului.

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close