Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în nord-vestul Iranului, după ce sud-estul a fost zguduit marţi de un seism cu magnitudinea 7,8

Cutremur puternic în nord-vestul Iranului, după ce sud-estul a fost zguduit marţi de un seism cu magnitudinea 7,8

Cutremur puternic în nord-vestul Iranului, după ce sud-estul a fost zguduit marţi de un seism cu magnitudinea 7,8
18 Apr 2013   •   15:41

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a afectat joi, la ora locală 15.09 (13.39, ora României), orăşelul Tassouj, în nord-vestul Iranului, a anunţat presa iraniană citând Centrul seismologic din cadrul Universităţii Teheran, citat de AFP.
   
"Nicio pagubă nu a fost raportată, pentru moment (...). Ne aflăm în contact cu prefectul din Tassouj", a declarat Khalil Saiie, directorul Centrului pentru Gestionarea Crizelor din cadrul guvernoratului provinciei Azerbaidjanul de Est, citat de agenţia Isna.
   
Un oficial local din cadrul Semilunei Roşii iraniene a declarat, tot citat de Isna, că nu există informaţii despre cazuri de persoane rănite în oraşele Tassouj, Maragheh et Shabestar.
   
Epicentul cutremurului s-a aflat la o adâncime de aproximativ opt kilometri. Seismul a fost urmat de replici mai puţin puternice.
   
Tassouj este un orăşel situat la mai puţin de 100 de kilometri de Tabriz, capitala provinciei, unde cutremurul a fost resimţit.
   
Partea de sud-est a Iranului a fost afectată marţi de un cutremur violent, cu magnitudinea de 7,8 potrivit Centrului american de geofizică USGS, care s-a soldat cu un mort în Iran şi cu aproape 40 de morţi în Pakistanul vecin. Acest cutremur a fost prezentat de către autorităţile iraniene ca cel mai puternic seism înregistrat în ţară începând din 1957 şi până în prezent.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a afectat, la 9 aprilie, o zonă rurală din sud-vestul Iranului, soldându-se cu 37 de morţi şi peste 800 de răniţi. Seismul nu a avariat centrala nucleară Bushehr, singura din ţară, deşi aceasta se află la aproximativ 100 de kilometri nord de epicentru, potrivit autorităţilor.
  

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close