Antena 3 CNN Externe Cutremur devastator în Mexic. Imagini șocante din timpul seismului - VIDEO

Cutremur devastator în Mexic. Imagini șocante din timpul seismului - VIDEO

Cutremur devastator în Mexic. Imagini șocante din timpul seismului - VIDEO
19 Sep 2017   •   21:46

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,1, a zguduit marți Ciudad de Mexico, relatează Reuters. Oamenii au ieșit panicați pe străzi, iar mulți dintre ei au început să se roage. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu clădiri avariate grav în capitală, unde seismul a provocat haos.

Haos în Mexic. Mai multe clădiri s-au prăbușit - VIDEO

Estimarea inițială a magnitudinii seismului, făcută de US Geological Survey (serviciul american de monitorizare geologică) a fost de 7,4. Epicentrul determinat a fost la opt km la sud-est de Atecingo, în statul Puebla din centrul Mexicului. Mișcarea s-a produs la o adâncime de 51 de kilometri.

Numeroase zone din capitala Mexicului au rămas fără electricitate. „Mii de oameni au ieșit pe stradă” în Mexico, notează Institutul Geologic al Statelor Unite.

Mai multe imobile au fost cuprinse de flăcări în urma avariilor la sisteme electrice cumulate cu scurgeri de gaze.

Ce făceau mexicanii atunci când a avut loc cutremurul devastator. „E prea multă durere!” Coincidență stranie

Deocamdată nu se cunosc informații referitoare la victime sau la amploarea pagubelor materiale. Guvernul Mexicului a dispus convocarea Comitetului naţional de urgenţă pentru evaluarea situaţiei.

Cutremurul de marți a avut loc la câteva ore după ce în capitala mexicană s-a desfășurat un exercițiu de pregătire pentru seisme. În urmă cu exact 32 de ani, pe 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, soldat cu peste 5000 de morți. Luna aceasta, 98 de oameni au murit în urma unui cutremur de magnitudine 8,1, cu epicentrul în Pacific, la aproximativ 1000 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.

 

În urmă cu o săptămână, pe 8 septembrie, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 8,1 în largul coastelor Mexicului, la o adâncime de 33 de kilometri. 96 de oameni și-au pierdut viața atunci.

 

 

 

×
Subiecte în articol: cutremur mexic Mexic seism cutremur
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close