Antena 3 CNN Externe Bilanţul actualizat după ultimul cutremur din Japonia

Bilanţul actualizat după ultimul cutremur din Japonia

Bilanţul actualizat după ultimul cutremur din Japonia
16 Apr 2016   •   10:47

Bilanţul ultimului seism de 7,3 grade din Japonia a crescut la cel puţin 19 morţi şi peste 1.000 de răniţi după un precedent cutremur care a ucis nouă persoane, potrivit autorităţilor locale, potrivit Agerpres.

Alte zeci de persoane au fost prinse sau îngropate sub dărâmături, iar guvernul urma să crească numărul forţelor trimise în sudul insulei Kyushu la 20.000 în următoarele două zile, relatează DPA.

Cutremurul, estimat iniţial la 7,0 grade, s-a produs după ce un alt seism cu magnitudinea 6,5 a provocat moartea a nouă persoane şi a rănit peste 1.000, joi, în aceeaşi regiune.

Cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă s-a produs la ora locală 01.25 (vineri la ora 16.25), cu epicentrul în prefectura Kumamoto, la o adâncime de 12 kilometri, şi a fost urmat de o serie de replici.

Mai multe locuinţe şi clădiri au fost avariate în oraşul Mashiki din prefectura menţionată. Imaginile transmise de televiziuni au arătat şi drumuri surpate, o alunecare de teren masivă în satul Minamiaso, la 20 de kilometri est de Mashiki, şi un pod de 200 de metri prăbuşit în localitatea Uto, la cinci kilometri de mare. Aeroportul Kumamoto, situat la 15 kilometri nord-vest din Mashiki, a fost închis după prăbuşirea tavanului.

În prefecturile Kumamoto, Miyazaki şi Oita, cutremurul a provocat întreruperi ale curentului electric şi ale alimentării cu apă pentru sute de mii de gospodării, a transmis agenţia japoneză de presă Kyodo. Aproape 70.000 de persoane au fost evacuate şi stau la adăposturi temporare în prefectura Kumamoto, conform aceleiaşi agenţii de presă.

După cutremurul de joi seara cu magnitudinea 6,5 s-au produs mai mult de 260 de replici, conform Kyodo.

Guvernul a anunţat că nu au fost semnalate anomalii la trei centrale nucleare din apropierea zonei afectate.

Mişcările seismice din această săptămână au fost cele mai puternice de la cutremurul din 11 martie 2011 care a provocat şi tsunami şi care a determinat Japonia să oprească toate reactoarele funcţionale în lunile care au urmat, aminteşte DPA. Cele două dezastre naturale care au lovit ţara simultan au ucis aproximativ 18.500 de persoane şi a declanşat cel mai grav accident la centrala nucleară Fukushima Daiichi

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur Japonia
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close