Antena 3 CNN Externe Dacă e adevărat, va fi descoperirea SECOLULUI. Ce s-a întâmplat în apropiere de România, în EPOCA de GHEAŢĂ

Dacă e adevărat, va fi descoperirea SECOLULUI. Ce s-a întâmplat în apropiere de România, în EPOCA de GHEAŢĂ

Dacă e adevărat, va fi descoperirea SECOLULUI. Ce s-a întâmplat în apropiere de România, în EPOCA de GHEAŢĂ
de O.P.    |    05 Noi 2013   •   10:19

Amplasat în orasul Visoko din Bosnia-Herţegovina, la nord-vest de Sarajevo, Dealul Visocica a captat atenţia lumii în octombrie 2005, când exploratorul şi omul de afaceri bosniaco-american Semir Osmanagic a anunţat că movila a fost, de fapt, o uriaşă piramidă creată de mâna omului, datând probabil cu 12.000 de ani înainte de ultima glaciaţiune.

Astfe că de 8 ani fără încetare, arheologii încearcă să găsească dovezi de necontestat ale faptului că "piramidele din Bosnia" sunt într-adevăr ridicate de mâna omului.

Ce s-a găsit până acum
Osmanagic a susţinut ca dealul, cândva sit al unui oraş medieval împrejmuit cu ziduri, avea patru pante perfect simetrice, orientate spre cele patru puncte cardinale, cu vârf plat şi o intrare subterană.



În timpul săpăturilor la sit, Osmanagic şi echipa lui au descoperit blocuri mari de piatră, despre care credeau că provin din stratul exterior al piramidei, tunele, considerate drept guri de aerisire, şi lespezi tăiate şi slefuite, care au facut probabil parte din laturile piramidei.



Osmanagic este convins ca dealul, cu o treime mai înalt decât Marea Piramida de la Giza, este creat de om şi a numit enorma structură Piramida Soarelui, datoriă asemănării cu Piramida Soarelui din orasul precolumbian Teotihuacan, din Mexic.

Fotografiile făcute din satelit şi imaginile termografice ale zonei au scos la iveală alte doua dealuri asemănătoare unor piramide, tot în valea Visoko. De fapt, Osmanagic susţine că există un întreg complex de structuri antice în acel sit, inclusiv Piramida Bosniaca a Lunii, Piramida Bosniaca a Dragonului, Piramida Bosniacă a Iubirii şi Templul Pământului.



De ce se îndoiesc arheologii europeni
Mulţi arheologi cred că descoperirile lui Osmanagic sunt, de fapt, rămăşiţele structurilor romane şi medievale din zonă. Profesorul Anthony Harding, preşedinte al Asociatiei Europene a Arheologilor, care a vizitat situl, crede că acest deal s-a format în mod natural. Harding şi-a exprimat neîncrederea faţă de ideea că vânătorii din Paleoliticul Superior, care au ocupat zona la sfârşitul ultimei glaciaţiuni, ar fi avut timpul, resursele ori abilitatea de a construi un asemenea vast edificiu.

Săpăturile lui Osmanagic sunt în plină desfăşurare la Dealul Visocica, mai ales că guvernul a alocat pentru anul acesta sume importante de bani pentru săpăturile arheologice, iar lumea aşteapta dovezi concludente care să-i sprijine ipotezele cu privire la aceste piramide bosniace din Epoca de Gheaţă.

×
Subiecte în articol: arheologie
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close