x close

De ce nu au activat ruşii sistemul antirachetă pentru a dejuca atacul american din Siria

de D.G.    |    07 Apr 2017   •   16:58
De ce nu au activat ruşii sistemul antirachetă pentru a dejuca atacul american din Siria 817

Generalul american în rezervă Barry McCaffrey spune că Pentagonul s-a coordonat cu ruşii, fără a li se da prea mult timp să reacţioneze. El mai spune că probabilitatea ca ruşii să-i confrunte pe americani era minimă, scrie Adevărul.

Ofiţerul spune că este aproape cert că rachetele au fost reperate de sistemele radar ruseşti de tip S-300 care protejează instalaţiile militare de la Tartus şi Latakia. Atât Moscova cât şi Washington-ul au efective la sol şi un considerabil arsenal aerian în apropierea zonei operaţiunii.  

“S-a ales opţiunea cu un risc relativ scăzut, şi faptul că n-a fost lovită apărarea anti-aeriană, care ar fi trebuit neutralizată dacă se preconizau raiduri aeriene, arată caracterul limitat al atacului. 

A fost un mesaj. Urmeaza o pauză, o resetare, şi probabil încă o tentativă diplomatică de a-i influenţa pe ruşi”, spune şi amiralul în retragere James Stavridis, care a numit atacul, ordonat de preşedintele Trump fără consultarea Congresului, „moderat şi proporţional“.  

Rusia a desfăşurat în noiembrie 2015 baterii de apărare antiaeriană ultramoderne S-400. Aceste sisteme permit în special să riposteze unui atac aerian. Armata rusă a desfăşurat şi mijloace mobile de apărare antiaeriană (Pantsir şi Tor M1).

 

Citeşte mai multe despre:

Rusia sua atac siria Vladimir Putin
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati