Antena 3 CNN Externe De ce tace Vladimir Putin?

De ce tace Vladimir Putin?

De ce tace Vladimir Putin?
de O.P.    |    25 Feb 2014   •   13:26

Rusia are motive sa afiseze retinere, abtinandu-se de la declaratii radicale in privinta Ucrainei. Pentru ca, desi e oarecum ignorata de Occident, Moscova a jucat si va juca un rol important in evolutia vecinului ei slav de la Marea Neagra, la fel cum Ucraina si-a lasat, la randul ei, amprenta, asupra politicii externe a Kremlinului, scrie incomemagazine.ro.

De aceea, Vladimir Putin prefera, deocamdata, sa observe, afirma, aproape la unison, analistii consultati de presa rusa.
In opinia expertilor, dupa inlaturarea lui Viktor Ianukovici si eliberarea Iuliei Timosenko, starea de confuzie din Ucraina a intrat intr-o faza periculoasa. Paralizia institutiilor de forta lasa deschise sansele pentru orice scenariu.

Dar cel mai important lucru: inca nu se stie cine va veni, intr-un final, la putere in Ucraina – opozitia parlamentara sau cea a Maidanului. Pentru moment, cele doua parti sunt aliate: se formeaza guvernul, pentru a carui componenta, Iulia Timosenko a recomandat „cativa lideri cu autoritate ai Maidanului, pe care-i stie si ii sustine o tara intreaga”.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Vladimir Putin
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close